God interesse for kompetanseheving på lokalmat
Kompetansenettverket for lokalmat i Nord-Norge har gjennom året arrangert ulike typer kurs innenfor lokalmat i Nord-Norge. Gjennom kompetansenettverket tilbys også den flotte besøksordningen.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
I Nordland har det til nå vært arrangert pølsemakerkurs, bakerkurs, økonomikurs, markedsføringskurs, markedskurs, sousvide, HACCP, EPD-registrering og tang som mat. Totalt har ca 90 deltakere fra Nordland vært med på disse kursene.
20 lokalmatbedrifter fra Nordland har også fått muligheten til å få besøk av kvalifisert fagperson, gjennom besøksordningen til Kompetasenettverket. Utvalgt fagperson tilfører kompetanse gjennom sitt besøk, og bedriftene definerer selv hva de ønsker hjelp til.
I disse dager skal handlingsplanen for aktiviteten i 2015 fastsettes for Kompetansenettverket etter innspill fra næringen og virkemiddelapparatet i de tre Nordligste fylkene.
Gjenstående kurs i Nordland i år:
5.-6. november - Økonomikurs i Bodø
6.-7. november - Kurs i konservering og videreforedling av grønnsaker, frukt og bær i Mosjøen
I desember er det også infokvelder om den nye matmerkingen.
Se lenke til høyre for kursoversikten til Kompetansenettverket for Lokalmat i Nord.
Se også Innovasjon Norges hjemmeside for å få en totaloversikt over hva kompetansenavene i landet ellers tilbyr. Lokalmatprodusenter står fritt til å melde seg på kurs der hvor de finner noe som er interessant.
Kontaktpersoner
-
Ingvill Bang
Tlf: 75 54 78 23
Aktuelt
Om kompetansetilbudet
Kompetansetilbudet er en del av Utviklingsprogrammet for Lokalmat og Grønt Reiseliv.
Formålet er å øke verdiskapingen hos primærprodusenter, mindre næringsmiddelbedrifter og reiselivsbedrifter som har utviklingsprosjekter med lokalmatprodusenter.
Kompetansetilbudet består av:
- Fem kompetansenettverk, ett i hver region, som tilbyr matfaglige aktiviteter. Matmerk har ansvaret for kompetansetilbud innen markedstjenester.
- Tilbud gjennom Innovasjon Norge: FRAM, Mentortjeneste, kokkekurs og kompetansetilbud til reiselivet