Nye veier og nye mål!
CIBUM kjøttforedlingsseminar er gjennomført og to fantastiske dager med inspirasjon, faglig påfyll og nettverksetablering er over for lokalmatbedrifter i Nordland som vil videre i sin satsing!
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Tempoet for seminaret CIBUM var lagt skyhøgt for deltagerne som skulle gjennom et svært innholdsrikt og inspirerende program. Felles for alle er at de enten går med tanker om etablering, er under oppstart, eller er ny som bedrift med kjøttforedling som forretningsområde. Første dagen gikk med til å høre om hva som er suksesskriterier for å få til slike satsinger, og hvordan man kan bruke Norsk Mat sine merkeordninger strategisk for å få økt salg.
Med dette som oppvarming, var alle i den rette stemingen for å bruke medbragte produkter i et Smaksverksted ledet av Rolf-Yngve Hansen ved Nordland Kultrusenter. Her fikk vi sammen med hans team virkelig prøvd oss med nye smaker, nye måter å gjøre ting på og ikke minst anretningens kunst ble utforsket. Resultatet ble presentert for alle våre venner i Innovasjon Norge, Nordland fylkeskommune, faglagene og Nordnorsk Reiseliv as. Trenger vi si at begeistringen var stor hos våre gjester? Maten var både et syn for øyet og en glede for ganen! Fylkesråd for næring, Linda Haukland utfordret deltagerne på om de var aktuelt å etablere et forum for kjøttforedlingsbedrifter - noe som er foreslått i regional plan. En utfordring bedriftene dagen grep raskt tak i og bekreftet at dette ville de gjerne!
Neste dag ble brukt til forberedelser for å møte innkjøpere på en slags minimesse. Vi fikk også med oss tre grønnsaksprodusenter som bidro til å løfte interessen hos HORECA, kantiner, butikker og grossister til å komme. Det kom mange flere enn hva vi hadde turt å håpe på, og tilbakemeldingene var at dette måtte vi få til neste år også!
Vi gleder oss over interessante dager og at alle som kom og bidro til dette var så fornøyde.