Ost, yoghurt, rømme, fløte, smør med den beste melka!
Har du en drøm om å starte opp med foredling av melk, men vet ikke helt hvordan? La deg inspirere 27.april på Judaberg!
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
Norge har gjennom de siste 10-15 årene fått mange produkter med høy kvalitet basert på melk. Flinke melkebønder har enten selv eller i samarbeid med engasjerte folk etablert melkeforedling på gården eller i egnede lokaler andre steder.
Næringshagen TEAL har fått i oppdrag å gjennomføre en studie for å se på interessen for mer foredling av melk i Stavangerregionen. Vi inviterer derfor de som har interesse for lokalmat til en samling der vi får treffe mennesker som har satset. Vi får høre deres historier, hvordan det startet og hvilke utfordringer de møtte på veien og mot etablering og senere drift. Du trenger ingen spesiell bakgrunn! Interesse og lyst til å lære er en god start.
Dato: 27.april kl 19-21
Sted: TEALs lokaler, Nedre Hauskjeneset 3, 4160 Finnøy
Program
- Ryfylke gardsysteri, fra idé til realisering
- Om samarbeid mellom melkebonde og osteprodusent
- Ystepikene
- Kompetanseinnblikk – kursing, marked, utstyr
- Støtteordninger for etablerere
Smakebiter serveres selvsagt!
Vi lover deg en spennende kveld på en mulig vei mot et nytt lokalmateventyr i regionen. Har du lyst til å delta? Påmelding til sigve.skretting@teal.no tlf 90751025
Arrangør: TEAL AS i samarbeid med Stavanger kommune, Statsforvalteren i Rogaland og Kompetansenettverk Sør. Prosjektet har fått støtte av Rogaland fylkeskommune sine tilretteleggingsmidler.