Hvem får prisen som årets fyrtårnkommune i 2022?

Vinnere av fyrtårnprisen 2022 sammen med statsforvalter Elisabeth Vik Aspaker og fyrvokter barn og unge, Gro Davidsen.
Hammerfest ble Årets fyrtårnkommune for 2021. Nå kan du foreslå kandidater for årets pris! Foto: Lars Åke Andersen/Statsforvalteren i Troms og Finnmark.

Prisen "Årets fyrtårnkommune 2022" skal gå til en kommune som har gjort en særlig innsats for barn og unge. Nå kan du komme med ditt forslag!

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 09.12.2022

Trykk HER for å kommer til et enkelt skjema hvor du kan foreslå en kommune som du syns burde blir årets Fyrtårnskommune 2022. 

Statsforvalteren i Troms og Finnmark vil at fylket vårt skal bli det beste stedet å vokse opp. Derfor er gode oppvekstsvilkår og gode fremtidsutsikter for barn og unge i fylket vårt vår viktigste målsetting. Det er dette vi kaller vårt Fyrtårn barn og unge. FNs konvensjon om barnets rettigheter (Barnekonvensjonen) er vår veileder i dette arbeidet.

Til inspirasjon og læring

Sammen med Ungdommens Fylkesråd i Troms og Finnmark (UFR) og Sametingets Ungdomspolitiske Utvalg (SUPU) inviterer vi nå til å foreslå kommuner i fylket til prisen «Årets Fyrtårnskommune 2022». Dette er en pris som skal gå til en kommune som har gjort en særlig innsats for barn og unges rettigheter i året som har gått, til inspirasjon og læring for andre.

Prisutdeling

Prisen for årets fyrtårnskommune blir delt ut på Statsforvalteren Vintermøte i Tromsø mandag 27.februar. Kommunen som mottar prisen får et diplom, og ungdomsrådet i kommunen får 10 000 kroner de kan bruke som de vil.

Kriterier:

  • Kommunen ligger i Troms og Finnmark fylke
  • Kommunen har gjort noe konkret for barn og unges rettigheter
  • Kommunen har fokus på samarbeid, også med barn og unge
  • Kommunen er opptatt av mangfold og inkludering

Hvem kan foreslå?

Alle som vil kan foreslå kommuner i fylket de syns fortjener å bli årets fyrtårnskommune, for eksempel kommunene selv, ungdomsråd, statsforvalter, fylkeskommuner, barne- og ungdomsorganisasjoner eller lignende innflytelsesorgan for barn og ungdom i kommuner og fylker, og innbyggere både i og utenfor kommunen. Det er mulig å foreslå egen kommune eller en annen kommune, ut fra kriteriene gitt ovenfor.

Hvordan foreslå?

Vi har laget et skjema med fem spørsmål som alle som ønsker å foreslå en kommune må fylle ut og sende inn. Trykk HER for å komme til skjema. Fristen for å nominere er onsdag 1.februar. 

Her er spørsmålene:

  1. Navn på kommunen du vil foreslå
  2. Hva konkret har kommunen gjort for barn og unges rettigheter?
  3. Har kommunen samarbeidet med andre om dette?
  4. Hvordan har kommunen ivaretatt mangfold og inkludering i dette?
  5. Litt informasjon om deg som foreslår

Alle innsendte forslag vil bli vurdert av en jury bestående av Lavrans Lockertsen fra UFR, Morten Haldorsen fra SUPU, og Gro Herefoss Davidsen, Hilde Bremnes og Elisabeth Vik Aspaker fra Statsforvalteren i Troms og Finnmark.

Kontaktpersonar