Nettside om bærekraftig matproduksjon er publisert
Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har i samarbeid med mange partnere utviklet en nettside om bærekraftig matproduksjon: bærekraftigmatproduksjon.no
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
Det finnes ingen lett svar på spørsmålet 'Hva er bærekraftig matproduksjon'. Men på nettsiden bærekraftigmatproduksjon.no prøver vi å vise på en forståelig måte den kompliserte sammenheng mellom bl.a. matproduksjon, klima, og bruk av areal.
På nettsiden følger vi familien Hansen som har noen spørsmål før de kan bestemme seg hva de skal ha til middag. Spørsmålene som tas opp er bl.a. ‘Skal vi velge vegetarburger eller hamburger?’, ‘Har dyra hatt det bra?’, ‘Er det så viktig at maten er produsert i Norge?’, og ‘Hva koster det egentlig?’.
Gjerne bruk nettsiden i deres formidling om hvordan maten blir produsert!