Vestlandsambassadørar i Berlin
        Den store messa Internationale Grüne Woche (ISW) i Berlin er attende, etter pandemipause. Dei norske deltakarane er valde ut. Dette vert glimrande reklame for Noreg.
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
I det vestlandske fjordlandskapet vert det produsert mat- og reiselivsopplevingar i verdsklasse. Denne gongen reiser 20 utvalde bedrifter frå Fjord Norge-regionen til den største matmessa i verda, Internationale Grüne Woche i Berlin.
Messedeltakinga er eit stort prosjekt som er eigd av Landbruks- og matdepartementet. Den nasjonale prosjektleiinga ligg hos Innovasjon Norge. Det store målet for innsatsen som vert investert her er å byggje Norge som ein sterk mat- og reiselivsnasjon. Sidan arrangementet i Berlin samstundes også er “Noregs største lokalmatfestival” styrker dette arbeidet omdømet til norsk landbruk og norsk mat og drikke. Deltakarane får også sjansen til å samarbeide meir mellom regionane. Nye nettverk stimulerer til nyskaping – dette er ein klassisk vinn-vinn-konstellasjon.
Regionalt er vi organisert som eit samarbeidsprosjekt mellom statsforvaltarane i Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland. Vestlandsregionen har vore del av dette prosjektet mange gonger før, noko som ikkje er tilfeldig.
Messa Internationale Grüne Woche starta i 1926 som ei enkel varemesse for landbruksprodukt. No reknar arrangørane med nesten 1900 utstillarar frå 72 land og ca. 400 000 besøkjande på totalt 128 000 m2 areal.
For å vere litt smålåten; Norge har ein av dei finaste standpresentasjonane i Berlin. I 2023 er det regionane Fjord Norge og Trøndelag som er valde til å vise fram dei beste råvarene og til å fortelje om Norge som reiseland. Vårt land er i utgangspunkt eit populært reisemål for tyskarane. Vi vil forsterke denne interessa gjennom dei lekraste mat- og drikkekombinasjonane.
Også i år har vi måtta velje mellom eit mangfald av fantastiske produsentar som gjer det mogeleg å servere smakfulle rettar med ost, sider, ulike typar kjøt, røykelaks og sjokolade på messa. Deltakarane frå regionen vår er:
| 
 Vestland  | 
 Edel Sider/Åkre Gard  | 
| 
 
  | 
 Fjellestad Gardskjøken  | 
| 
 
  | 
 Fretheim Hotell  | 
| 
 
  | 
 Gardsbrenneriet AS  | 
| 
 
  | 
 Hardangerbonden  | 
| 
 
  | 
 Myrdal Gard  | 
| 
 
  | 
 Slettevollen Gardsysteriet i Brekke  | 
| 
 
  | 
 Kandal Kjøtt  | 
| 
 
  | 
 Varegga Mat fra Bergen AS  | 
| 
 
  | 
 Buer Gård og Restaurant  | 
| 
 Møre og Romsdal  | 
 Eggen Restaurant  | 
| 
 
  | 
 Frøysagarden  | 
| 
 
  | 
 Tingvoll Sider på Strupstad Gard (Sølv og bronse i Nordic Cider Awards 2022)  | 
| 
 
  | 
 Sider AS  | 
| 
 
  | 
 Skarbø Gard  | 
| 
 Rogaland  | 
 Apal Sideri  | 
| 
 
  | 
 Lysefjorden Sjokolade  | 
| 
 
  | 
 OmCider AS  | 
| 
 
  | 
 Ryfylke Gardsysteri  | 
| 
 
  | 
 Ystepikene AS  | 
For meir informasjon om IGW 20.-29.januar 2023 kan du ta kontakt med prosjektleiarane Dirk Kohlmann, Statsforvaltaren i Vestland eller Ingerid Wembstad, Matarena AS.
Kontaktpersonar
- 
            Marit Hjortung
                
Tlf: 57 64 30 89 - 
            Dirk Kohlmann
                
Tlf: 55 57 21 71 - 
            Marie Teigland
                
Tlf: 71 25 84 39 - 
            Ingerid Wembstad
                
Tlf: 99 40 39 99