Ny nett- og samlingsbasert sykepleieutdanning - et unikt tilbud for distriktene i Trøndelag og Nordland
Tett samarbeid mellom Fylkesmannen i Trøndelag og Nordland, samt Nord universitet resulterer i digitalisert sykepleierutdanning.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Fra høsten 2021 tilbyr Nord universitet en digitalisert sykepleierutdanning, der studentene følge teoriundervisning via nett og bruke fire år på å oppnå bachelorgraden.
Etableringen av studietilbudet er et resultat av samarbeid mellom Fylkesmennene i Trøndelag og Nordland og Nord universitet, gjennom samarbeidssatsingen Sykepleier i Nord. Prosjektet har fått seks millioner kroner i tildeling fra de to fylkesmennene. Dette blir et unikt tilbud som skal bidra til lokal rekruttering av sykepleiere til distriktene.
- Nord universitet er glade for å kunne tilby en slik utdanning i samarbeid med Fylkesmennene i Trøndelag og Nordland. Vi får nå også mulighet til å sikre at lokale søkere får reservert en andel av studieplassene. Det er viktig for lokal kompetanseutvikling, sier rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet.
-Vi står i fare for å mangle mange sykepleiere om få år. Derfor er det gledelig at vi gjennom dette samarbeidet bidrar til å sikre lokal rekruttering av sykepleiere til distriktene, sier fylkeslegene Jan Vaage hos Fylkesmannen i Trøndelag.
Utdanningen er lagt opp slik:
- Digital teoretisk undervisning, der studentene følger undervisningen hjemmefra
- Simulering/ferdighetstrening i tilknytning til studiestedet som studenten er tatt opp ved.
- Praksisperioder i studentenes nærområde, der tildeling skjer i nær dialog mellom Nord universitet og kommunene.
På denne måten skal studentene kunne følge utdanningen fra sin hjemkommune. Kommunene håper å sikre seg kritisk kompetanse fra eget nærområde og på den måten beholde flere sykepleiere etter endt utdanning.
Dette nye tilbudet vil gi opp mot 40 nye studieplasser, som vil kunne føre til flere utdannende sykepleiere i Nordland og Trøndelag.
Kontaktpersoner
-
Jan Vaage
Tlf: 73 19 93 02 / 90 92 28 58