Lokalmat og grønt reiseliv
Lokalmat og grønt reiseliv er et viktig satsingområde i Trøndelag. Statsforvalteren bidra inn i ulike utviklingsprosjekt sammen med en rekke andre aktører for å utvikle kompetansetiltak, mobilisere for å hjelpe i gang nye bedrifter og bygge nettverk.
Statsforvalteren har utarbeidet Handlingsplan for lokalmat og matopplevelser i Trøndelag 2018 - 2022.
Hovedmålet er:
Lokalmat og matopplevelser fra Trøndelag skal videreutvikles i tråd med Trøndersk matmanifest og gi grunnlag for nye arbeidsplasser og verdiskaping i regionen.
Handlingsplanen har 4 delmål:
- Trøndelag har et mangfold av bærekraftige bedrifter med produkter av høy kvalitet
- Det er etablert en sterk kjennskap og kunnskap om Trøndelag - Matriket Midt, lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt
- Trøndelag er en tydelig og attraktiv matdestinasjon
- Barn og unge har god mat og matkultur – i Trøndelag, Matriket Midt
Hurra - Årets Trønderske matfestival 2021 åpner 29. juli
Endelig matfestival - årets vakreste eventyr for de 130 deltagende lokale mat- og reiselivsbedrifter som byr fram det beste regionen har å by på av lokal mat. Torsdag 29. - lørdag 31. juli er de rigget på Torget i Trondheim, i Kongensgate og i Munkegata der publikum gis mulighet til å få oppleve hele Trøndelags matfat.