I 2022 er det sett av 6 millionar til tilskot til miljøtiltak i skog. Søknadsfristen er 1. oktober.
21.03.2022, Endret 21.03.2022
Landbruksdirektoratet har gjort det lettare å finna tal på tilskot til jordbruksføretak i ein ny søkefunksjon.
17.03.2022
Jon Eiane Brandal og Jostein Hjorteland fra Hjelmeland fikk gull for sine produkter, henholdsvis sider med smakstilsetning og ren eplemost. I tillegg ble Jon Eiane Brandal sin sider med smakstilsetning Brist, årets nykommer.
Vi inviterer kommunane i Rogaland til eit webinar om innteikning av spreieareal for husdyrgjødsel i Temakart-Rogaland. Planglagde endringar vil gjere det enklare for kommunane å digitalisere.
Bedriftsutvikling i Ytre Ryfylke tilbyr gratis råd og hjelp for nyetablerarar i Strand, gamle Forsand og Hjelmeland. I 2021 var det 177 førespurnader til Bedriftsutvikling i Ytre Ryfylke. Dette er 34 % meir enn året før og det meste det nokon gong har vore. Gründerånda er stor i Ytre Ryfylke.
16.03.2022
NIBIO Særheim har kartlagt de største utfordringene ved å dyrke i bakken i veksthus. Langsiktig planlegging med tanke på næringsbalanse, jordhelse og mikroliv i jorda er viktig fremover.
14.03.2022
Landbruket er ei næring som bruker og kan produsere solenergi. Bli med på solenergimøte på Høiland gard i Årdal 21.mars for å høyre meir om dette.
11.03.2022
Små matbedrifter med inntil 10 tilsette kan få tilbod om hjelp for å lykkast med vidareutvikling og verdiskaping.
Fredag 11. mars blir regionalt miljøtilskot utbetalt til 1871 føretak og 45 beitelag i Rogaland. Søkjarane har fått utbetalingsbrev i Altinn, og vi anbefaler dei å lese det.
Våren er i anmarsj og det betyr at søknader om tilskudd til utviklingstiltak i landbruket ønskes velkommen. Rogaland fylkeskommune forvalter to ordninger med tilsammen 4,4 millioner kroner. Vær obs på søknadsfristen som er 13. april 2022.
08.03.2022
Gode mat- og drikkeopplevelser må til for å lykkes med regjeringens visjon for Matnasjonen Norge. Her har serverings-bedrifter som tilbyr lokalmat en sentral rolle og kunnskap blir et viktig element for å gi den gode opplevelsen til gjesten. For å styrke kompetansen tilbys grunnmodul for serveringsbedrifter.
Mattilsynet har etter en ny vurdering besluttet å videreføre høyrisikoområdene med portforbudbestemmelser for fjørfe i 15 kommuner i Rogaland.
07.03.2022