Nye næringar på garden
Gamalt handverk syrgjer for smellgode spekepølser
Magnhild Dyrdal, kjend frå dokumentaren «Folk ved fjorden», har i alle år laga spekemat på gamlemåten med bruk av naturen sine eigne mjølkesyrebakteriar og lang modning.
Publisert 24.10.2018
Ein fantastisk eplehaust
No byrjar ein å sjå resultata av ny-plantingane og fruktsatsinga som har vore i Rogaland sidan 2014. Pakkeriet i Årdal har i år pakka meir enn dobbelt så mykje frukt som i fjor.
Publisert 05.10.2018
Er du interessert i å vidareutvikle verksemda di ved hjelp av forsking?
Det blir gjennomført prosjektverkstader i Haugesund 29. oktober og i Stavanger 13. november. Her kan du lære om ulike ordningar og korleis du kan søke om forskingmidlar.
Publisert 03.10.2018
Jordbruksoppgjeret blir investert i bygda
Kvart år blir det investert for godt over ein milliard i landbruksbygg og landbruksmaskinar i Rogaland. Talgrunnlaget er henta frå Tveit Rekneskap AS.
Publisert 25.09.2018
Spekepølsekurs med Magnhild Dyrdal
13. oktober inviterer Suldal kommune og Astrid Brommeland i Bygdeutvikling til kurs med Magnhild Dyrdal. Kurset blir på Garaneset i Suldal.
Publisert 13.09.2018
Omlegging til frittgåande verpehøns i aviarium går framover
Vel 100 000 fleire høner har gått frå miljøbur til aviarium det siste året. Nå er 50 % av tal verpehøns i Rogaland frittgåande, mot 40 % i 2016.
Publisert 10.09.2018
Straks klart for Bondens Marked i Stavanger!
Bondens marked blir heldt 16. september som ein del av Miljøsøndag i Stavanger sentrum frå kl. 12-16.
Publisert 06.09.2018
Landbruket på Haugalandet har potensiale for auka verdiskaping
Dette kom fram under eit mobiliseringsmøte i Aksdal 5. september. Møtet samla ei brei gruppe av aktørar som fekk høve til å kome med innspel til kva utviklingspotensiale som er innan landbruk og nye næringar på Haugalandet.
Publisert 30.08.2018
Ny giv i matsatsinga gjennom Matregion Rogaland
Det er stor vilje i regionen til å satse, tenke nytt og samarbeide i verdikjeda for mat og drikke. Dette blir nå synleggjort under ei felles merkevare - Matregion Rogaland.
Publisert 27.08.2018
«Grønn Frokost» markerte oppstart av ny satsing på trebruk i Rogaland
«Alle gode ting er tre» samla over 60 deltakarar onsdag 22. august på Statens hus, der tema var korleis vi kan auke bruken av tre i bygg og kvifor dette er viktig. I tillegg blei ei ny tresatsing i Rogaland presentert.
Kontaktpersonar
Lenkjer
Regionale kontaktar
Astrid Brommeland
(Suldal)
astrid.brommeland@suldal.kommune.no
Tlf. 52 79 06 19
Mob. 957 48 637