Nye næringar på garden

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 04.01.2017

Noregs beste mat- og drikkeprodukt blir kåra i Stavanger

Fredag 6. januar er det niande gang at mathovudstaden er vertskap for kåringa av dei beste mat- og drikkeprodukta i Noreg.


Publisert 02.01.2017

Lær meir om mathandverk

Matsmiå 2017 er spekka med fantastiske føredrag og kurs. Det blir ei oppleving av dei sjeldne å få høyre gardsfrua Live Skinnes som rei på hest til hagefest på slottet, og Charles Tjessem som er verdsmeister i kokkekunst og lidenskapeleg oppteken av lokale råvarer.


Publisert 19.12.2016

Hald dei friske dyra friske

Høgt smittepress er ei stor utfordring for rogalandsbonden. Sjakktrekket er at bonden må slå ring rundt sin eigen gard og hindre smitte i å komme inn i fjøset.


Publisert 29.11.2016

Reduserte mjølkekvoter ikkje til hinder for nyskaping

Staten reduserer kvotene for kumjølk med 2% frå i fjor, og for bøndene i Rogaland utgjer dette snaut 6 millionar liter mjølk.


Publisert 15.11.2016

Yst, yst, så får du ein ost

Det har vore ein overveldande respons på våre mjølkeforedlingskurs. 40 deltakarar har hatt gleda av å bli lært opp av den kjende ystaren Lise Brunborg frå Stavanger ysteri.


Publisert 28.10.2016

Lam frå Ryfylkeheiane - ei ny merkevare?

Fire bønder frå Hjelmeland ønsker å få registrert lam frå Ryfylkeheiane som ei beskytta geografisk nemning. Målet er å ivareta tradisjonen med utmarksbeite i regionen, samt å få ut ein meirpris for lamma. Saueprodusentar frå heile Ryfylke vert invitert til informasjonsmøte 10. januar 2017.


Publisert 12.10.2016

Inspirasjonstur til fruktregionen Sør-Tyrol

11 potensielle, nye og erfarne fruktdyrkarar frå Rogaland reiser til Bolzano i Sør-Tyrol i slutten av november for å få med seg det siste nye innan fruktdyrking. Under messa Interpoma 2016 vert det både fagleg påfyll i form av seminar og besøk hos fruktdyrkarar.


Publisert 12.10.2016

Lag websider på 1-2-3

Mange bedrifter har behov for å ha eigne heimesider. Facebook er for nokre eit alternativ til heimesider, men ofte er det ikkje nok. Bli med på kurs og la verksemda di få ny heimeside. Saman med skape.no vert det måndag 24.oktober og tysdag 25.oktober arrangert eit kurs på Jørpeland for bønder og andre verksemder


Publisert 10.10.2016

Opning av nytt fjøs på Oanes

Torsdag 13.oktober 2106 kl 1100-1400 vert det ope dag hos Arnhild Erevik og Egil Byberg på Oanes i Forsand. Dei har bygd eit langt, smalt og heilt ope fjøs på Oanes med mjølkerobot, ventilasjonsgardiner, velferdsavdeling for kyr som treng ekstra tilsyn, mekanisk gjødseltrekk med urindrenering og utvendig forbrett som er hydraulisk styrt.


Publisert 10.10.2016

La oss dyrke byane: Konferanse om urbant landbruk 2.november

Vi inviterer til inspirasjonsføredrag og dialog om korleis vi kan organisere og planlegge for denne vaksande interessa med å dyrke byane i regionen vår.