Skogkultur
Skogkultur er investering i framtidsskogen. Skogkultur kan være tiltak for å få til foryngelse etter hogst, som planting, såing, og markberedning, eller det kan være kvalitetsfremmende tiltak i etablert skog, som ungskogpleie og stammekvisting. Investeringene i skogkultur skal bidra til å sikre framtidig produksjon og verdiskaping, samtidig som viktige miljøverdier blir ivaretatt og utviklet.
Skogkulturtiltak gjøres i et langsiktig perspektiv, og de valgene som tas påvirker både skogens evne til å binde karbon, og skogens evne til å være rustet mot et tøffere klima med økt risiko for skogskader.
Skogbruket skal være sikret tilgang til frø og planter, og Statsforvalteren har ansvar for å kontrollere at treslag og provenienser blir brukt etter gjeldende regler og på en skogbruksfaglig forsvarlig måte.
Gjødsling av skog som klimatiltak - 40 prosent tilskudd i 2019
Gjødsling av skog vil gjennom økt tilvekst gi økt CO2-fangst. Dette er et av tiltakene som er foreslått i rapporten Klimakur 2020, og som har virkning også i et kortsiktig perspektiv innenfor 10 år.
Publisert 14.06.2019
Tilskudd til tettere planting som klimatiltak i 2019
Det blir en enklere og bedre tilskuddsordning med 50 prosent til all suppleringsplanting i 2019. Formålet er å oppnå full tetthet i plantefeltene.Tilskudd ved nyplanting videreføres.
Publisert 14.06.2019
Tilskudd til klimatiltak i skog 2019
Tilskudd til klimatiltakene tettere planting og gjødsling i skog videreføres i 2019, mens tilskuddsordningen til suppleringsplanting forbedres betydelig.
Publisert 01.08.2014 av Administrator
Kvalitet på skogplanter
God kvalitet på skogplanter er en forutsetning for tilfredsstillende etablering i skogen.
Publisert 24.04.2013 av Administrator
Standard for markberedning i Hedmark og Oppland (revidert april 2014)
Markberedning er et viktig tiltak som er nødvendig for å møte fremtidas forsterkede behov for effektiv og rasjonell skogproduksjon, samtidig som viktige miljøverdier ivaretas. Standarden ble prøvd ut i 2013, og revidert på noen punkter før sesongen 2014.
Les mer i den nye markberedningsstandarden (kortversjon pdf) (revidert utgave april 2014)
Kontaktpersoner
-
Anne Aulie
Tlf: 61 26 61 59 -
Dagfinn Haget
Tlf: 62 55 12 14 / 91 68 19 45 -
Mathis Lunde
Tlf: 61 26 61 61